Čebelarska zveza Slovenije organizira v dneh od 22. do 24. junija tri dnevni čebelarski tabor z naslovom: »Kako postanem čebelar«. Tabor se bo odvijal na Čebelarski zvezi Slovenije na Brdu pri Lukovici. Spanje je organizirano v sobah našega Čebelarskega centra (dva ali trije udeleženci na sobo). Poskrbljeno je tudi za hrano in sicer: prvi dan kosilo in večerja, drugi dan zajtrk, kosilo, večerja in zadnji dan zajtrk in kosilo. Za najnujnejše je torej poskrbljeno, lahko pa otroci s seboj prinesejo kakšen EUR-o za sladoled ali kakšen sok.

V kolikor imajo otroci svoja zaščitna oblačila, naj jih prinesejo s seboj. Otroci naj imajo s seboj primerna športna oblačila, saj bomo nekaj časa namenili tudi športnim aktivnostim. Če želijo, lahko s seboj prinesejo kakšne športne rekvizite (žoge, badminton loparje, …). V primeru slabega vremena pa naj imajo s seboj dežnik, primerno obutev, lahko prinesejo tudi kakšne družabne igre (karte, monopoli…).

Z otroci bosta ves čas najmanj 2 odrasli osebi, tudi čez noč. Z aktivnostmi bomo začeli v ponedeljek ob 9. uri, zaključili pa v sredo okrog 14. ure. Prilagamo vam okvirni program, ki se lahko deloma še spreminja in prilagaja mentorjem in vremenskim razmeram.

Prav tako tudi Zveza Zgornje Savinsko Šaleškega območja organizira dva, eno-dnevna tabora. Odvijala se bosta v OŠ Šmartno ob Paki, dne, 30.06.2009 in v Lučah dne, 29.06.2009. Program je v prilogi.

V prilogi je tudi prijavnica na čebelarske tabore. Prosimo vas, da izpolnjeno prijavnico, na kateri ste poleg osebnih podatkov obkrožili tudi lokacijo, na katero prijavljate svojega otroka, pošljete:

– za tri dnevni tabor, na Čebelarsko zvezo Slovenije, Brdo pri Lukovici 8, 1225 Lukovica, najkasneje do 10.06.2009. Kontaktna oseba – Janez Kert (tudi v času tabora) na: 040-436-513;

– za enodnevna tabora, na naslov Čebelarske zveze Zgornje Savinko Šaleškega območja, Aškerčeva 22, 3330 Mozirje, najkasneje do 20.06.2009. Kontaktna oseba – Marko Purnat 041 – 791 – 231.

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo!

Janez Kert Specialist za ekonomiko čebelarjenja

Lidija SeničVodja JSSČ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation