Turistične agencije so pri nas izjemno razširjene. Pri nas imamo tako vsaj ducat precej velikih in poznanih agencij, ki svojim gostom nudijo počitnice doma in v tujini. Seveda se njihova ponudba razlikuje v kakovosti in cenah, vendarle pa se večina Slovencev še vedno odloča za počitnikovanje s turističnimi agencijami. Raziskave, ki so jih opravljali med ljudmi, ki se na svoje počitnice torej navadno odpravljajo s turističnimi agencijami, pa so pokazale, da se takšni gostje pogosto nad delom in storitvami turističnih agencij tudi pritožujejo in so z marsikaterim aspektom tovrstnega potovanja tudi nezadovoljni. 

Eden izmed najpogosteje omenjenih očitkov je gotovo velika natrpanost ogledov in premalo prostega časa. Razumljivo je, da turistične agencije skušajo svojim gostom na potovanju ali izletu pokazati kar največ v najkrajšem možnem času. Vendarle pa lahko takšen izlet v turistu pusti slab priokus in zmedo. Če so ogledi ali potovanja zastavljeni v prehitrem tempu, potem gre pol znamenitosti in naravnih lepot lahko mimo turistovega zaznavanja. S tem izgubljajo oboji – turist, ki ne vidi vsega in turistična agencija, ki sčasoma pridobi ugled površne in nekvalitetne agencije. 
Zato je prvo načelo, ki bi se ga morale držati turistične agencije to, da svojih gostov ne silijo in pretirano priganjajo. Logično je, da se morajo vodiči držati določenega sporeda, a ta naj bo zastavljen tako, da dopušča manjše odklone in časovne prilagoditve. Prav tako je smiselno, da turistična agencija nameni svojim strankam tudi dovolj prostega časa, ki ga lahko preživijo sproščeno, po lastnih željah. Zadovoljstvo gosta je namreč prva in zadnja skrb kvalitetne turistične agencije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation