Certifikate lahko definiramo kot posebno vrsto potrdil, s pomočjo katerih se dokazuje kakovost na najrazličnejših področjih. Z njimi na nek način zagotavljamo, da so nas preverili strokovnjaki, ki so pooblaščeni za podeljevanje izkazov o kakovosti.

Certifikati so torej potrdila, s katerimi strankam lahko dokažemo, da ustrezamo vsem predpisanim zahtevam za določeno potrdilo in da z njim v skladu tudi vedno ravnamo.

Kaj so SSL certifikati?

SSL certifikat uporabnikom spletnih strani naznani, da se nahajajo v varnem spletnem okolju. To pomeni, da ga v tem okolju ne bo prav nihče skušal pretentati oziroma izkoristiti. Vse podatke, ki jih bodo na tej spletni strani izmenjali, bodo povsem zaščiteni in do njih ne bo imel dostopa nihče. Podatki se bodo namreč izmenjavali šifrirano. Na ta način spletnim uporabnikom prav nihče ne more ukrasti številko bančne kartice ali kaj podobnega.

SSL certifikati se priporočajo vsem spletnim stranem in trgovinam, kjer so uporabniki še posebej aktivni. To pomeni, da posredujejo številne informacije o sebi. Ali neka spletna stran vsebuje tovrstni certifikat, lahko preverimo že takoj, ko se na neko stran na spletu registriramo, oddamo oglas ali naročilo, ko želimo sodelovati s komentatorjem ali pa kot registrirani uporabnik.

Prav tako se je potrebno zavedati, da imajo spletne zlorabe več oblik zlorabe in ni nujno, da se vedno nanašajo samo na podatke, ki omogočajo direktno finančno okoriščanje.

Preberite si še naslednji članek: Namen kloniranja našega trdega diska

Kloniranje diska nam prihrani veliko časa, saj ni potrebe po ponovnem nameščanju celotnega operacijskega sistema in aplikacij.

Izberite certifikat vreden zaupanja

Pri izbiri certifikata za vašo spletno stran je najpomembneje, da izberete takega, ki ga izdaja organizacija, ki že sama po sebi velja za zaupanja vredno. Taki certifikati vam bodo omogočali tudi, da se bo vaša spletna stran med zadetki v iskalniku uvrščala višje in bo delovala brez kakršnega koli dodatnega opozorila, da brskalnik ne prepozna certifikata.

Med najosnovnejše certifikate sodijo domenski SSL certifikati. Ti so tudi cenovno najugodnejši. Uporabni so za manjše spletne strani in bloge. Poslovni certifikati SSL so namenjeni zahtevnejšim uporabnikom. Na razpolago pa so tudi razširjeni SSL certifikati, ki ga najhitreje prepoznamo tako, da se pred imenom domene v vrstici pojavi še zelen okvir z zapisanim imenom podjetja.

Če torej želimo poskrbeti za odlično varnost spletne strani in si s tem pridobiti zaupanje obiskovalcev, so SSL certifikati nujni.

Iz kategorije:

Post Navigation