Čeprav se morda s svojimi bližnjimi srečujete le med zajtrkom, kosilom ali večerjo, pa je za to še toliko pomembneje, da se v tem času počutite prijetno in ne nazadnje tudi udobno. To je v veliki meri odvisno tudi od mize, za katero sedite. 

Jedilna miza mora biti zadosti velika, prave oblike in narejena iz kakovostnega materiala. Na trgu lahko izbirate med bogato paleto jedilnih miz v vseh možnih različicah, tudi takih, ki na prvi pogled spominjajo na vse kaj drugega kot pa na jedilno mizo.

Stil mize za jedilnico

Pri nakupovanju česar koli najpogosteje nakupujejo naše oči in ne naš razum. Posledično domov prinesemo izdelke, za katere kaj hitro ugotovimo, da nam ne ustrezajo. Če je to izdelek, za katerega nismo potrošili prav veliko denarja, to ne pomeni še konca sveta. Popolnoma drugače pa je, če domov pripeljemo kos pohištva, ki v resnici sploh ne sodi v določen prostor. 

Izjemno pomembno je, da imate pri nakupovanju vnaprej določene prostorske pa tudi tehnične zahteve. Pri izbiri jedilne mize je najpomembnejše, da izberete pravo velikost in obliko. Kar se oblike tiče, imate na razpolago klasične podolgovate, kvadratne, okrogle in ovalne mize. 

Preberite naslednji članek: Prostorni in udobni fotelji

Vsak lastnik stanovanja ali hiše si lasti vsaj nekaj stolov. Če pogledamo lastnosti, ki jih imajo fotelji, so to popolnoma drugačne vrste sedišč. Sodobni počivalniki so zasnovani in oblikovani z namenom, da nam omogočijo kar največje ugodje in užitek. Zagotavljajo, da se telo spočije in sprosti po napornem dnevu, poleg telesnega ugodja pa imajo počivalniki tudi estetsko vlogo. 

Oblike miz 

Klasične podolgovate oziroma pravokotne mize so med najbolj priljubljenimi jedilnimi mizami. Pravokotna jedilna miza je namreč izjemno praktična. Ponuja veliko prostora, obenem jo lahko popolnoma preprosto postavite na izbrano mesto.

https://www.youtube.com/watch?v=Nqd_UiqaK6M&t=7s

Okrogla jedilna miza je najprimernejša za manjše jedilnice. Ima zaobljene linije, ki ponujajo odličen razmerje med velikostjo in praktičnostjo. Še posebej elegantna je okrogla miza z eno oziroma osrednjo nogo. 

Kvadratna miza je primerna za manjša stanovanja, sicer pa je znano, da kupci po takšni obliki mize ne posegajo prav pogosto. Velika kvadratna jedilna miza je lahko popolnoma nepraktična, saj le s težavo lahko dosežete sredino mize, obenem zavzame bistveno preveč prostora. 

Preberite si še naslednji članek: Vrste klimatskih naprav

Vsekakor si želimo učinkovito klimo, ki ne bo le učinkovito ogrevala ali hladila, temveč tudi varčevala z energijo.

Ogled jedilnih miz v spletni trgovini 

V spletni trgovini volino.si si lahko ogledate veliko ponudbo jedilnih miz v številnih možnih oblikah ter velikostih. Narejene so iz kakovostnih materialov. Izbrana jedilna miza priznanega proizvajalca vam bo dobro in služila dolgo. Poleg tega bo lep doprinos tudi vašemu jedilnemu prostoru, kjer boste poskrbeli še za primerne stole ter druge potrebne elemente. 


Iz kategorije:

Post Navigation