Wellness ni nekaj novega, saj njegovi začetki segajo že v petdeseta leta prejšnjega stoletja. Že tedaj so poudarjali, da tovrstna storitev omogoča tesno povezanost telesa in duha. Izraz wellness od tedaj naprej definirajo kot idealno stanje usklajenosti telesa, duha ter počutja. Zagotavlja torej harmonično stanje našega telesa in duha. To pa temelji na samoodgovornosti ljudi oziroma na našem odnosu do naravne pa tudi okolja.

Sicer pa je daleč najboljša definicija za wellnes Živeti čim bolj zdravo, ob tem pa neizmerno uživati. Gre namreč za celoviti koncept zdravja oziroma življenja na sploh. Zajema tako zdravo gibanje oziroma trening, sproščanje, prehranjevanje, dobro počutje, obvladovanje stresa in ne nazadnje še poduhovljenost. S pomočjo takšne storitve lahko svoje telo ter duha pripeljemo do izjemno dobrega počutja, lepote, sreče ter zadovoljstva.

Za koga je wellness še posebej dobrodošel?

V resnici je dobrodošel za prav vse, in to ne glede na spol ali pa starost. Za mlade, ambiciozne po duši, uspešne, zrele osebe, za ženske v srednjih letih, starostnike na oddihu in še bi lahko naštevali. Skratka za vse tiste, ki imajo radi športne aktivnosti v kombinaciji s sprostitvenimi programi.

Storitev torej omogoča celostni program za zdravje, sproščanje, za rehabilitacijo. Sestavljena je iz več elementov. Vanjo so vključene različne telesne aktivnosti, zdravo prehranjevanje, duhovne aktivnosti ter osebne relaksacije. Omenjene elemente praviloma wellness centri nudijo na enem mestu. Vključene so tudi masaže, kopeli, razgibavanje, rekreacije, relaksacije, sprostitev in najrazličnejši lepotilni programi.

Kje so na voljo centri za sproščanje?

Pri nas pa tudi drugje po svetu je v zadnjem času zraslo izjemno veliko število wellness centrov, in sicer s številnimi vrstami sprostitvenih programov. Lahko celo trdimo, da je takšna ponudba v današnjem času skorajda nujno obvezna.

Wellness center v Thermani Laško.

Tako lahko skorajda na vsakem koncu naše države najdete kakšen kotiček za tovrstno sproščanje. Seznam wellness centrov lahko najdete tudi na spletu.

Mini sprostitev za maksimalne užitke

Mini, maxi ali pa deluxe užitke sproščanja si lahko omogočite tudi v Thermani v Laškem. Mini sprostitev vam na primer omogoča masažo hrbta, protistresno masažo glave, obrata ter dekolteja, refleksno-consko masažo stopal, make up, pedikuro, nego okoli oči, čokoladno masažo za otroke.

Širok nabor wellness tretmajev, npr. masaža s konopljinimi snopki.
V širok nabor wellness tretmajev spada masaža s konopljinimi snopki.
Vir: Thermana Laško

Deluxe nabor storitev pa vam zagotovi zelo širok nabor wellness tretmajev, znotraj katerih si lahko poiščete svojega najljubšega. Na voljo so na primer masaža s konopljinimi snopki, učvrščevalna masaža, pomlajevalna masaža, garshan s kristali soli, tradicionalna tajska masaža z aromatičnimi olji, tajska masaža s toplim oljem.

Uporaba naravnega okolja in energije vode je že od nekdaj imelo močne psihološke in fizične zdravstvene učinke na človeškem telesu. Naravna termalna voda pa je nekaj posebnega. Ker se nahaja do globine 150 metrov in več, nosi v sebi številne ključne mikro-minerale in druge elemente. Ker je obdana z dolomitom, kalcijem, magnezijem, kremenom in drugimi kamninami, je zelo mineralno bogata. Preberi več …

Iz kategorije:

Post Navigation