Povečava prsi je vrsta operativnega posega, kjer se pacientkam z vstavitvijo vsadkov poveča velikost dojk. Tovrstni kirurški poseg je že leta eden od daleč najbolj priljubljenih pa tudi najbolj pogostih. Ustrezno velike in lepo oblikovane prsi so namreč že od nekdaj označevale enega od najbolj privlačnih simbolov ženstvenosti.

Skoraj vse ženske, ki so se kdaj odločile za povečavo dojk, so mnenja, da je bila to ena od njihovih najboljših odločitev v življenju. Lepše prsi pa tako in tako učinkovito pripomorejo tudi k precej boljši silhueti celotnega telesa. Dokazano krepijo samopodobo pa tudi seksualno zadovoljstvo.

Večina žensk se odloči za velikost košarice C

Povečava prsi je lahko različnih stopenj. Večji del žensk se odloči za velikost košarice C. Naloga plastičnega oziroma estetskega kirurga pa je, da s svojim znanjem ter izkušnjami priporoči najbolj primerno velikost in obliko. Torej takšno povečavo dojk, ki se lahko najbolje prilega telesu. Tako je lahko zadovoljstvo pacientke popolno.

Povečava prsi je lahko različnih stopenj.
Ženske, ki so se kdaj odločile za povečavo prsi, so mnenja, da je bila to ena od njihovih najboljših odločitev v življenju. Večina se jih odloči za velikost košarice C.

Poseg praviloma traja eno uro, in sicer v splošni anesteziji. Hospitalizacija je dnevna bolnišnična, čas okrevanja pa nekje med 7 in 10 dni. Šivov ni potrebno odstraniti, saj so samorazgradljivi, odsotnost z dela pa je od 7 do 10 dni.

Osnovne lastnosti posega povečanja dojk

Omenili smo, da je povečava prsi eden od najbolj pogostih kirurških posegov. Najbolj pogosto je tovrstna operacija kombinirana s posegom dviga prsi. Poteka v splošni anesteziji, in sicer v povprečju okoli ene do dveh ur. V domačo oskrbo pacientka lahko odide že samo nekaj ur po posegu.

Kakšna je operacija povečave prsi?

Rez, ki nastane pri povečavi prsi, se zapre z resorptivnimi šivi, ki so samorazgradljivi. Ženske se lahko povsem normalni prično tuširati po enem tednu po posegu. S telesnimi aktivnostmi pa se lahko ponovno prično ukvarjati približno po štirih tednih po operaciji. Priporoča se največ dva tedna bolniškega staleža. Povečava prsi načeloma ne bi smela nikakor vplivati na kasnejše morebitno dojenje.

Vzroki za povečavo prsi

Obstaja kar nekaj razlogov, zakaj se ženske tako pogosto odločajo za povečanje oziroma za korekcijo dojk. Skupni imenovalec vseh pa je zagotovo precej velik lepotni doprinos k estetiki telesa. Urejena ženska je tudi vizualno senzibilna, zato želi, da so tako njen izgled kot tudi simboli njene ženstvenosti povsem popolni.

Iz kategorije:

Post Navigation