Za zobne luske se navadno odločajo osebe, ki se soočajo s kakšno nepravilnostjo zob. Lahko gre na primer za nepravilno razporejene zibe, za lisasto zabarvane, poškodovane, okrušene ali pa zaplombirane zobe. Namen lusk pa je predvsem narediti filmski nasmeh, in to v relativno kratkem času z minimalno invazivno metodo.

Dandanes se zobne luske izdelujejo samo iz vrhunskih materialov. To pa pomeni, da so zobje po korekciji transparentni, naravno prosevni in da dajejo tudi povsem naravni videz.

Za koga so luske za zobe še posebej dobra izbira

Zobne luske se priporočajo komur koli, ki ni zadovoljen z estetskim videzom svojih zob. S pomočjo takšnega pripomočka se namreč lahko učinkovito spreminja oblika, velikost pa tudi barva zob. Zanimanja za takšno rešitev je vedno več, ker smo vse bolj ozaveščeni, kako pomembna sta zdravje pa tudi izgled naših zob. Lahko rečemo, da se prav vsakomur po korekciji spremeni življenje. Zobne luske ljudem vračajo samozavest in nasmeh.

Za zobne luske se navadno odločajo osebe, ki se soočajo s kakšno nepravilnostjo zob.

Vseeno pa je dobro vedeti, da luske za zobe pomagajo reševati predvsem estetski videz zob. To torej pomeni, da rešujejo obliko, barvo ter velikost zob. To pa je tudi ključna indikacija za korekcijo. Če se kot pacient soočate z večjimi anomalijami, se te rešujejo na drugačen način – s pomočjo ortodontskih aparatov ali s pomočjo kirurških posegov.

Postopek nameščanja zobnih lusk je praviloma povsem neboleč

Pred potekom nameščanja zobnih lusk v resnici ni potrebno imeti nobenih posebnih priprav. Dobro pa je, da je prav vsak pacient zelo natančno seznanjen s postopkom in da se zaveda, kaj lahko pričakuje. Navadno pacient strokovnjaka obišče dvakrat. Pri prvem obisku se nepravilen zob rahlo obrusi, odvzame se odtis za estetske zobne luske. Pacient nato za nekaj dni dobi začasne prevleke. Ko se ponovno zglasi pri strokovnjaku, pa se mu že namestijo zobne luske. Postopek je praktično povsem neboleč. To pomeni, da je storitev za pacienta zelo prijazna.

Ne nazadnje pa je dobro vedeti tudi to, da se zobne luske lahko kadar koli tudi odstranijo. In kakšna je cena za eno zobno lusko? Cena ene keramične luske se giblje nekje med 300 in 350 evri.

Niste edini, ki se soočate z zobobolom. Zobobol lahko resnično vpliva na naše vsakdanje življenje in nas spravi iz tira. Preberite članek Kako se izogniti zobobolu in ohraniti zdrave zobe?

Iz kategorije:

Post Navigation