Izdelava spletnih trgovin poteka na več različnih platformah. Vsekakor pa vsaka ni primerna za vse. Če se boste tudi vi odločili za izdelavo spletne trgovine, se morate pri tem nujno povezati s podjetjem, ki se s tovrstno izdelavo tudi profesionalno ukvarja. Pri nas je takih podjetij kar nekaj. Najboljša med njimi se nahajajo tudi na spletu. Ko se boste povezali z izbranim ponudnikom, bo ta poskrbel tudi za pravo izbiro platforme, ki vam bo najbolj odgovarjala glede na zahtevnost vaše trgovine in število izdelkov. Ponudnik bo za vas izdelal še časovni in finančni plan.

Analiza in načrtovanje spletne trgovine

Podjetje za izdelavo spletne trgovine oziroma njegovo zaposleno osebje vas bo želelo na začetku dobro spoznati. Le na tak način bodo lahko ustvarili celostno strategijo vašega spletnega nastopa. Preučili bodo vašo dejavnost, nakupne procese in ciljne skupine.

V procesu načrtovanja bodo za vas opredelili glavne cilje in funkcije spletne trgovine; analizirali bodo konkurenčna podjetja in njihov spletni nastop ter vam pripravili še seznam ključnih besed.

Oblikovanje uporabniške izkušnje

Izdelava spletne trgovine vključuje tudi oblikovanje uporabniške izkušnje. Zagotovo se zavedate, da oblikovanje spletne trgovine ni le stvar estetike. Pri tem gre namreč za strateški pristop, s katerim vsi elementi delujejo ubrano, kupca oziroma stranko pa vodijo, navdihujejo ter mu dajejo razlog, da se bo vračal k vam.

Kreativna zasnova vaše spletne trgovine zahteva celostno podobi in ton vaše spletne strani. Obenem pri tem ključno vlogo igrata še umeščanje vtičnika in klic k akciji. Podatki iz analize omogočajo načrtovanje inovativne nakupne poti, odzivne oblikovne predloge ter vsebino. Še posebej za slednje velja, da spodbuja odziv kupca. Poleg tega zagotavlja vidnost s strani spletnih iskalnikov. S tem se ustvari napredno uporabniško izkušnjo, ki je prilagojena ciljnemu uporabniku.

Razvoj in vzdrževanje

V istem trenutku, ko naš izbrani ponudnik za nas izdela spletno trgovino, pa njegova naloga še zdaleč ni dokončno opravljena. Tudi ko je razvoj vaše spletne trgovine končan, vas ne bodo pustili samih. Z rednim vzdrževanjem bodo poskrbeli, da bo vaša spletna stran še najprej delovala brez težav. Še najprej bodo skrbeli za vaše prodajne in tehnične izzive. Obenem vas bodo vodili k prodajnim ciljem.   

Iz kategorije:

Post Navigation