Vlaki so lesene igrače, ki pri otrocih vseh starosti spodbujajo ustvarjalnost in domišljijo, ustvarjajo miselne procese pri reševanju problemov in razvijajo finomotorična znanja in spretnosti. Ker so te igrače narejene iz lesa, so za otroka nenevarne in hkrati tudi ekološke. Nekateri vlakci so bolj primerni za mlajše otroke, druge lokomotive in vagoni pa vsebujejo še dodatke, kot so obračališča, tračnice, ceste, tuneli in mostovi. Otrok v starosti od četrtega leta dalje potrebuje dodatno stimulacijo pri igri, za kar poskrbijo dodatki v igralnem setu.

Leseni vlaki so igrače, s katerimi lahko ustvarimo pravcate železnice v malem, na katerih se ob progi in na progi nahajajo posamični dodatni elementi, ki popestrijo igro in jo naredijo bolj zanimivo. Tako lahko dokupimo manjše ali večje proge, dodatne tračnice različnih oblik, viadukte, terminale, dvižne mostove, križišča s signalno hišico ter garažo za lokomotive.

Vagončki s črkami za najmlajše otroke

Otroške igre z vlaki za najmlajše vsebujejo tudi vagončke za lesene vlakce s posamičnimi črkami abecede, s pomočjo katerih se otroci učijo svojih prvih črk in tvorjenih besed. Vagoni z živobarvnimi črkami so lahko kot dodatek lesenim železniškim progam ali pa kot posamični vagoni, ki predstavljajo čudovito darilo ob rojstvu otroka, še posebej, če izberemo črko v skladu s prvo črko imena novorojenčka.

Če dokupimo še ostale vagončke z drugimi črkami, se lahko z otroci igramo igre sestavljanja besed in tvorjenja prvih krajših stavkov. Na sprednji in zadnji strani vagončka s črko so vgrajeni tudi posebni magneti, ki omogočajo, da vagon priklopimo drugim lokomotivam in že sestavljenim vlakcem, ki so postavljeni na tračnice železniške proge.

Raznovrstna izbira med vagoni in lokomotivami

Za igranje na železniški progi potrebujemo tudi različne vlakce, vagone in lokomotive, da bi bila igra čim bolj zanimiva in zabavna. Pri tem je mogoče dokupiti tudi električne lokomotive in električno potniško lokomotivo na daljinsko upravljanje. Te igrače delujejo tako, da samo premaknemo gumb na lokomotivi, ki se nato začne premikati vzdolž lesenih tirov. Lokomotive so na voljo v različnih oblikah in barvah.

Na lokomotivo, kot prvo v vrsti na železniški progi, pa lahko priklopimo še ostale vlakce in vagone, ki jih je mogoče dokupiti posamično. Nekateri izmed njih so lahko tudi tematski, kot so na primer Božičkove sani z jelenom ali pa kmetijski in gusarski vlakec. Leseni vlakci za igranje, ki jih lahko naročimo v otroški spletni trgovini z igračami na naslovu www.pchelica.com, so sestavljeni tudi iz vagonov, kot je na primer vagon za prevoz zabojev, premoga, kablov in vagonček za prevoz avtomobilov.

Iz kategorije:

    None Found

Post Navigation