Vožnjo z motorjem bi številni opisali kot čisti užitek. Čeprav gre lahko seveda tudi za zelo praktično prevozno sredstvo, pa mnoge k nakupu pritegne prav obet občutka popolne svobode in dobršne mere adrenalina med samo vožnjo. Seveda pa je treba še pred tem poskrbeti za ustrezno opremo, ki poskrbi za čim bolj optimalno zaščito in za udobje. Osnovna zaščitna oprema je zagotovo čelada, ki na glavi motorista seveda nikoli ne sme manjkati. Ne glede na to, ali se zanimate za jet čelade oziroma čelade za skuter, integrirane čelade ali modularne, je konec koncev najbolj pomembno to, da vam njena velikost povsem ustreza. Zelo pomembni pa so tudi različni dodatki, kot so na primer moto rokavice … 

Najpomembnejše je zagotavljanje dobrega oprijema 

Dober nadzor nad vozilom je ključen pri zmanjševanju nevarnosti za nezgode, kar velja za vsa prevozna sredstva. Če gre za motor, so prav moto rokavice tiste, ki v največji meri odločajo o tem, kakšen bo oprijem in s tem nadzor. Že minimalno drsenje lahko povzroči izgubo kontrole nad vozilom, kar se v najslabšem primeru konča z zelo hudo prometno nesrečo. Pri nakupu se vam zato nikakor ne izplača varčevati na račun kakovosti. Izberite material, ki bo poskrbel, da se bodo vaše dlani optimalno oprijele krmila, saj bo tako vožnja bolj varna.

Kakovostna zaščita za vse letne čase 

Pazljivost pri materialu pa je seveda pomembna tudi zaradi dejstva, da bo le tako zagotovljena ustrezna zaščita pred manj ugodnimi vremenskimi vplivi. Paziti morate torej na to, da bodo izbrane moto rokavice zares primerne za vožnjo v vseh pogojih, saj je vreme pogosto precej nepredvidljivo. Tako morate računati tudi na možnost, da vas na cesti nepričakovano preseneti močan veter, dež ali morda celo sneg. Če se vnaprej pripravite na vse možne scenarije, bo takšno presenečenje zagotovo precej manj neprijetno. 

Kako torej izbrati prave moto rokavice? 

Material pa seveda ni edino, na kar morate biti pozorni pri nakupu. Zelo pomembno je zagotovo tudi to, da se prepričate, da se vam izbrane moto rokavice povsem prilegajo. Nepravilno izbrana velikost lahko namreč prav tako prispeva k drsenju in s tem tudi k zmanjšani varnosti na cesti. Ko napravite selekcijo na podlagi kakovosti (materiala) in izberete pravo številko, pa lahko pride na vrsto tudi estetska plat. Navsezadnje je namreč važno tudi to, da so vam moto rokavice, za katere se odločite, všeč. Tako bo možnost, da bi si jih pred vožnjo pozabili nadeti, mnogo manjša. 

Iz kategorije:

Post Navigation