Domeno nujno potrebujemo, če želimo svoje produkte in storitve ponujati preko naše spletne strani. Najbolje je, če imamo lokalni podaljšek domene države v kateri poslujemo ali bi radi razširili svoje poslovanje. Danes bi radi predstavili .HR domeno, ki je vedno bolj popularna med vsemi podjetniki, ki bi radi vstopili ali že delujejo na hrvaškem trgu. Potencial je velik, saj imamo veliko imen na voljo, ki še niso bila koriščena. Poleg tega pa lahko lokalni in tudi tuji uporabniki registrirajo .HR domeno brezplačno.

HR domena

Zakaj je .HR domena odlična izbira

Vzpostavitev podjetja na Hrvaškem je v današnjem času odlična izbira in pri tem nam .HR domena lahko izredno pomaga. Na voljo je za uporabnike že več kot 25 let, saj je bila ustanovljena leta 1993. Med tem časom je postala zaupanja vredna, saj je uporablja veliko priznanih podjetij, organizacij in inštitucij. 

Prednost izbire omenjene domene za naše podjetje so:

  • Hitrejša prepoznavnost na hrvaškem trgu
  • Večje zaupanje novih strank
  • Višja uvrščenost med spletnimi rezultati v brskalnikih
  • Višji nivo SEO optimizacije

Vrhovni registrar in registracija

Registracijo .HR domene lahko opravi vsaka pravna in fizična oseba z OIB številko – davčna številka na hrvaškem. Možnost imamo izbire sledečih dveh .HR domen, ki sta:

  • Brezplačna

    Brezplačna domena je možna za pravne in fizične osebe. To zajema podjetja, obrtnike, zdravnike ipd. Vsak uporabnik lahko registrira 1 brezplačno domeno.

  • Plačljiva

    Plačljivo domeno lahko registrirajo vse pravna in fizične osebe na hrvaškem. Tuje pravne osebe iz območja EU imajo tudi možnost registracije plačljive .HR domene. Pogoj je, da imamo v VIES podatkovni bazi svojo identifikacijsko številko za DDV.

Kot dodatek imamo tudi možnost izbire .COM.HR domene. Tukaj nismo omejeni z številom domen, ki jih želimo registrirati in je na voljo za vse pravne in fizične osebe s poštnim naslovom.

Prenos brezplačne v plačljivo domenoNekatere .HR domene izpolnjujejo pogoje, da morajo postati plačljive. V tem primeru se moramo obrniti na register, ki nam lahko zagotovi transfer iz enega registrarja v drugega. Za nakup in pomoč s .HR in .COM.HR, .EU ter drugimi domenami, se lahko obrnemo na podjetje www.studio4web.com, kjer nam bodo pomagali. Poleg tega se ukvarjajo tudi z gostovanjem, ki ga nujno potrebujemo, če želimo zagnati svojo spletno stran.

Iz kategorije:

Post Navigation