Pri nakupovanju kartuš se pogosto vprašate, v čem je razlika med tolikšno ponudbo tovrstnih pripomočkov, ki jih večina od vas nujno potrebuje za kakovostno tiskanje številnih dokumentov. Na prodajnih mestih s kartušami lahko opazite, da na nekaterih piše, da so originalne, na drugih kompatibilne in na tretjih, da so obnovljive. V današnjem prispevku vam bomo povedali, kakšna je bistvena razlika med njimi. Poleg tega vam bomo svetovali, za katero blagovno znamko se je najbolje odločiti.

Originalne kartuše oziroma tonerji

Originalne kartuše oziroma tonerji so sredstva za tiskanje, ki so proizvedena s strani proizvajalca tiskalnika. Na njihovih embalažah bo na primer pisalo kartuše Canon, morda HP, Epson, Lexmark  ali katera druga blagovna znamka. Tovrstne kartuše se ponašajo s tremi glavnimi prednostmi. To so izredno visoka kakovost, izjemna zanesljivost ter odličen izpis pri tiskanju.

Kompatibilne kartuše oziroma tonerji

Ta vrsta kartuš oziroma tonerjev je proizvedena s strani tretjih podjetij. Za te vrste sredstev je značilno, da so narejena iz recikliranih materialov, ki pa so včasih malo manj kakovostni. Narejena so tako, da ustrezajo vašemu modelu tiskalnika tako kot originalne. Najpogosteje je njihova garancija 2 leti. Tudi ta vrsta kartuš se ponaša z veliko prednostmi.

Kompatibilne kartuše so večinoma za 50 % cenejše od originalnih, kljub temu pa zagotavljajo zadostno kakovost za kar 97 % uporabnikov. Ker so nekatere od njih izdelane iz recikliranih materialov, so zelo prijazne do okolja in tudi za človeka.

Obnovljene kartuše

Te veljajo za stare že uporabljene kartuše oziroma tonerje, ki so jim bili zamenjani vsi najpomembnejši deli, torej valjčki, zobniki ter podobno. Cenovno so zelo ugodne in tudi njihova kakovost je lahko zelo dobra. Do narave so prijazne, saj se njihovo ohišje lahko ponovno uporabi.

Kartuše najboljšega proizvajalca

Če bi vas vprašali, katere kartuše uporabljate pri svojem pisarniškem delu, bi zagotovo omenili tudi Canonove kartuše. Še več: kartuše Canon so ena od najbolj priljubljenih vrst kartuš, po katerih posegajo tudi najbolj zahtevni uporabniki. Sicer pa za priljubljeno blagovno znamko Canon že na splošno velja, da se ponaša s številnimi izdelki ter sredstvi, ki so že dolgo časa na trgu. Za njih ne velja samo to, da so nadpovprečno kakovostni, temveč se z leti tudi primerno izpopolnjujejo.

Iz kategorije:

Post Navigation