Naši zvesti štirinožni kosmati spremljevalci nas osrečujejo in prinašajo mnoge vesele spomine. Da bi jim zagotovili najboljše pasje življenje, pa moramo biti previdni pri prehrani. Vsaka hrana za psa ni najboljša za dolgoročno hranjenje, saj lahko vsebuje škodljive elemente ali pa ni dovolj vsebinsko bogata. Pogosto je hranjenje psa s hladno stiskano prehrano zelo dobra izbira. Pazljivi pa moramo biti tudi na blato psa in njegovo obnašanje, ko kupimo novo ali zamenjamo konzerve z mesom oziroma brikete.

Kaj vsebuje zdrava hrana za pse?

Vse današnje pasme psov so potomci volkov. Zato tudi potrebujejo podobno prehrano, če jim želimo zagotoviti dolgo in srečno življenje. Na voljo pa imamo številne prehranske izdelke različnih proizvajalcev izmed katerih vsak trdi, da je najboljši. Zato moramo poznati glavne razlike med ekstrudirano in hladno stiskano hrano za pse. 

hranjenje psa s kakovostno hrano
Večina veterinarjev priporoča dve dnevni hranjenji psa, zjutraj in zvečer, za zdrave odrasle pse. Če vaš urnik dopušča, lahko psa hranite z manjšimi in pogostejšimi obroki.

Vsako hranjenje psa je za njih edinstvena izkušnja. Poleg sprehodov se najbolj veselijo obroka, ki ga jim ponudimo. Kakovostne konzerve z mesom in briketi vsebujejo velik delež mesa. Dodani pa so tudi zelenjava, sadje in razni dodatki s ključnimi minerali ter vitamini.

Kaj je ekstrudirana prehrana?

Vsi večji trgovski centri, živilske trgovine in podobno imajo na zalogi eno ali več vrst pasje hrane. Večinoma pa je pridobljena s procesom ekstrudiranja. To je hiter in intenziven proces kuhanja, kjer so vse sestavine izpostavljene visokim temperaturam. To prečisti hrano, vendar obenem tudi uniči vse hranilne snovi. Zato hranjenje psa z ekstrudirano prehrano ni priporočljivo za vsak dan. Nič ni narobe, če jo uporabimo za prehodna obdobja. Ob dolgotrajnem hranjenju pa lahko pes izgubi energijo, razvije alergije ali pa postane bolan.

Hladno stiskana pasja hrana je zelo zdrava

Zadnja leta se vedno več lastnikov psov zaveda, kako zelo pomembna je kakovostna prehrana.

Hladno stiskani briketi in konzerve z mesom so narejeni pri zelo nizkih temperaturah. Zato se ohrani vsa aroma in okus mesa, zelenjave, sadja in podobno. Obenem pa ostane visoka hranilna vrednost v vseh elementih prehrane, saj ni izpostavljena visokim temperaturam. To je tudi razlog, da je hranjenje psa s hladno stiskano hrano zelo priporočljivo, ne glede na pasmo, starost in druge značilnosti psa.

Hranjenje psa z visoko kakovostno prehrano

Vsak pes potrebuje kakovostno prehrano za ohranjanje zdravja. Praktično vsi psi imajo zelo močan nagon po hranjenju, zato bodo pojedli skoraj karkoli. To pa nas ne sme zavesti, da je vsaka hrana za pse primerna. Sčasoma lahko pes razvije bolezenske znake, če  ga hranimo s človeško prehrano ali nekakovostnim mesom.

Kakšno je pravilno hranjenje psa in kolikokrat na dan morate psa hraniti?

Priporočljivo je, da pes dobi velik delež mesa, maščob in raznih vitaminov ter mineralov v svoji prehrani. Tako bo ohranil zdrav kožušček, močne mišice in kosti, odporen imunski sistem in bo imel veliko energije. Obenem bo bolj odporen na bolezni in bo tudi imel daljšo življenjsko dobo.

Iz kategorije:

    None Found

Post Navigation