Ogrevanje naše hiše preko radiatorjev je zelo popularno pri oskrbovanju manjših in večjih nepremičnin. Je izredno učinkovito in deluje zanesljivo brez potrebe po zahtevnem vzdrževanju. Pogosto so peči na nafto, kotli na drva in druga grelna telesa zadolžena za napajanje talnega gretja, radiatorjev in drugih grelnih teles. Dandanes pa lahko centralno ogrevanje napaja toplotna črpalka na veliko bolj ekonomičen in naravni prijazen način. Priklopimo jo lahko na že obstoječe in tudi starejše sisteme. Obenem pa se bomo popolnoma znebili potrebe po fosilnih gorivih, saj toplotna črpalka potrebuje le električno energijo pri svojem delovanju.

Toplotna črpalka brez težav ogreva vodo

Moderne toplotne črpalke so izredno učinkovite pri ogrevanju različnih grelnih teles. To je tudi razlog, da jih lahko priklopimo na že obstoječe centralno ogrevanje. Sposobne so greti tudi bojlerje in druge elemente za sanitarno vodo. 

Prednost toplotnih črpalk je, da ne uporabljajo grelcev, tako so bolj učinkovite pri ogrevanju objekta.
Toplotne črpalke so učinkovite pri ogrevanju naše hiše, tudi če imamo starejše sisteme centralnega ogrevanja.

Velika prednost toplotnih črpalk je ta, da pri svojem delovanju ne uporabljajo grelcev. Seveda jih imajo vgrajene, če bi bila potreba po njih, vendar se skoraj nikoli ne prižgejo. Toplota se pridobi iz zunanjega okolja s procesom stiskanja hladilne tekočine. Pri tem se porabi veliko manj električne energije, saj toplotna črpalka pridobi več kot 75% vse tople energije iz zunanjega zraka, brez potrebe po uporabi fosilnih gorivih ali drugih energentov.

Črpalke z dvema kompresorjema

Veliki proizvajalci toplotnih črpalk, kot je Hitachi, vgrajuje v svoje naprave dva kompresorja. Prednost tega je manjša obremenitev kompresorja pri ogrevanju našega doma. Obenem se izstopna moč ogrevanja tudi poveča, saj je mogoče segreti vodo do 80°C. To pomeni, da lahko ogrevamo naš dom tudi v najbolj mrzlih dnevih, ko je zunanja temperatura -15°C in manj.

Tehnologija dvojnega kompresorja pride tudi zelo prav, če ogrevamo večje nepremičnine. Na toplotno črpalko je mogoče priklopiti centralno ogrevanje, radiatorje, bojlerje in druga grelna telesa. To je idealna rešitev za ljudi, ki želijo prijetno temperaturo v svojem domu z enim ekonomičnim in učinkovitim sistemom.

Toplotna črpalka lahko napaja talno ogrevanje

Veliko novejših in tudi starejših nepremičnin ima vgrajeno talno ogrevanje. To je izredno učinkovito in porabi zelo malo električne energije. Nekatere izvedbe talnega gretja uporabljajo električno energijo. Za večje površine pa se pogosto uporablja cevi z vodo ali mešanice vode in hladilne tekočine.

Talno ogrevanje in toplotne črpalke so učinkovite pri ogrevanja doma.

Toplotna črpalka je zmožna popolnoma samostojno napajati talno ogrevanje v naši hiši, tudi če je to starejše izvedbe. V večini primerov ni potrebe po zamenjavi sistema, saj obstajajo številni nastavki in druge dodatki, ki prilagodijo črpalko obstoječemu sistemu za talno ogrevanje.

Iz kategorije:

Post Navigation