Lahko bi tudi rekli, da je to ena izmed najhujših stvar, katera se nam lahko zgodi, ko uporabljamo računalnik. Izgubljeni podatki lahko pomenijo ogromno za naša osebna in poslovna življenja in ni važno ali smo jih imeli shranjena na SSD disku, USB ključu, strežniku ali kateremkoli drugem mediju, smo pri podjetju Kotar vedno zavzeti za vlaganje in raziskovanje novih načinov reševanja podatkov z vseh medijev.

V tem članku vam bomo predstavili kako reagirati ob nenadni izgubi podatkov in kaj lahko storimo, da omejimo škodo.

Izgubljeni podatki so še vedno uporabni

Naše naprave so vedno podvržene okvaram zaradi katerih se lahko prekine njihovo delovanje in ne moramo več dostopati do naših podatkov. Vsi smo se navadili uporabljati trde diske zaradi njihove nizke cene, vedno večje hitrosti in izredne kapacitete, vendar kot vsaka naprava ima tudi svoje slabosti. 

Kartice SD so ena najbolj priljubljenih vrst izmenljivih pomnilniških naprav.

Trdi diski so največkrat podvrženi okvaram notranjih mehaničnih delov, kar nam onemogoči dostopanje do naših podatkov. Če se nam to zgodi, ne skrbite. Pomoč je vedno na voljo in skoraj v vseh primerih se da podatke rešiti. Enako je tudi če potrebujemo reševanje pokvarjene spominske kartice – vedno obstaja možnost, da podatke pridobimo nazaj.

Če imamo SSD disk smo skoraj zagotovo bili zadovoljni nad hitrim delovanjem naprave, ampak tudi SSD diski lahko brez predhodnega opozorila prenehajo delovati, ko jih najbolj potrebujemo. Pri podjetju Kotar imamo odličen servis namiznih in prenosnih računalnikov, saj želimo našim strankam omogočiti čim hitrejše okrevanje po težavah z računalnikom. 

Mediji za hranjenje podatkov kot je SD kartica ali SSD imajo skupne značilnosti saj oba uporabljata flash spominske module. Tako je reševanje pokvarjene spominske kartice podobno reševanju podatkov s SSD diska. Ko se nam pokvari računalnik je najbolje, da ne poskušamo naprave popraviti sami. Saj že če odpremo trdi disk, ga lahko pokvarimo saj se na magnetnem pladnju lahko nabere prah in ostala umazanija.

Kaj storim, če izgubim podatke?

Prvo pravilo je, da se ne ustrašimo. Vaši podatki so samo začasno nedostopni in po podrobnem pregledu računalniškega servisa za reševanje podatkov, je velika verjetnost, da se jih lahko reši. Najbolje je povprašati po telefonu strokovnjaka za reševanje podatkov in razložiti kaj se nam je pripetilo. Nikakor pa ne predlagamo, da poskušate domača popravila, saj to lahko še nadaljnjo onemogoči strokovnjakom, da bi opravili svoje delo.

Pri Kotarju imamo namenjen poseben oddelek za reševanje podatkov z vseh medijev; mrtvih ali deloma delujočih, naši strokovnjaki vedno poskušajo rešiti vsak bit naprav, ki so za naše stranke pomembni. Lahko bi rekli, da če imamo težave z trdim diskom ali katerimkoli drugim medijem, moramo poiskati primernega zdravnika, ki nam bo lahko diagnosticiral in odpravil težavo. Vašemu zvestemu prijatelju na katerem imate svoje dragocene podatke bomo pri Kotarju nudili našo najboljšo oskrbo, da bomo lahko rešili vse kar imate shranjenega na njem.

Iz kategorije:

Post Navigation