Vsem se nam je že kdaj zgodilo, da smo ponesreči izbrisali slike s svojega pametnega telefona. Lahko, da nam je zmanjkovalo prostora ali pa smo bili nepazljivi. Če se vam je to zgodilo, ne obupajte, saj se vaše slike še vedno lahko reši. Najboljša rešitev na ta problem je samo ena: ukrepajmo hitro.

Kje so moje izgubljene slike?

Ko izbrišemo podatke s telefona, računalnika ali druge naprave, so podatki še vedno prisotni na samem mediju. Podatki se zadržujejo še vedno lahko na trdem disku, spominski kartici ali drugem mediju vse dokler se sistem ne odloči in jih pobriše. Če hitro ukrepamo, lahko rešimo podatke preden se to zgodi.

Obstaja veliko razlogov zakaj lahko izgube slike s telefona. Lahko da:

Se je zgodila stojna napaka

Veliko bolj pogosto, kot si lahko mislimo, strojne napake nas lahko pustijo na cedilu, ko telefon najbolj rabimo.

Dobili smo virus

Če smo staknili virus, nam je verjetno zaklenil naše podatke ali jih je celo pobrisal

Spominski medij je prenehal delovati

Čeprav so spominski mediji, kot so SD kartice vedno bolj zanesljivi, niso brez svojih napak. Tako lahko popolnoma delujoča kartica preneha delovati.

Kaj lahko storim ob težavah?

Kot smo prej omenili je hitrost ključnega pomena. Lahko se podamo na splet in vpišemo kako povrniti izbrisane slike s telefona, da bi našli strokovnjake, ki nam s tem lahko pomagajo. Težave se lahko lotimo tudi samo s plačljivimi in zastonjskimi aplikacijami, ki jih lahko presnamemo s storitve PlayStore za Android ali App Store za Apple pametne telefone. V vsakem primeru bodo te aplikacije zahtevale, da na svojem telefonu izvedemo »root«, ki pa nam na žalost prekine garancijo. Najbolj priporočljivo je, da poiščemo strokovno pomoč čimprej.

Kako reševanje podatkov poteka?

Reševanje slik in podatkov s telefona poteka v posebnem laboratoriju, kjer s posebnimi napravami strokovnjaki pregledajo celotni spomin telefona. Tako lahko večini naprav popolnoma povrnejo vse izgubljene podatke.

Če smo bili hitri in smo napravo takoj odnesli na popravilo je velika verjetnost, da so vsi podatki bili rešeni. Nikoli ni priporočeno, da napravo uporabljamo naprej, saj s tem tvegamo, da bo sistem sam pobrisal podatke, ki jih ne bo moč vrniti nazaj v prvotno stanje. Če ste se torej do sedaj spraševali kako povrniti izbrisane slike s telefona, ste dobili primerne odgovore – poiščite nekoga, ki se zares spozna na reševanje podatkov in če je le mogoče, bodo podatki tudi rešeni.

Preberite si še zanimiv članek o cenah očal: Očala in leče po ugodni ceni.

Ponudnik storitve izdelave spletnih trgovin se z naročnikom pogovori o njegovih idejah in pripravi načrt v okviru zmožnosti in sposobnosti programerjev ter oblikovalcev. Preberite več…

Tiskalniki Canon in kartuše Canon med seboj tesno sodelujejo, saj brez črne ali barvne kartuše iz tiskalnika izvlečemo prazen list papirja. Preberite več ..

Iz kategorije:

Post Navigation