Vožnja z džipom, poltovornjakom, SUV-om in drugimi večjimi vozili je vedno zahtevna, če se odpravimo na avanturo po brezpotjih. Neglede na to kam se odpravljamo, bomo potrebovali številno opremo za enega ali več potnikov. Hitro pa nam zmanjka prtljažnega prostora, kar se opazi v primerih, ko s seboj prevažamo opremo za več ljudi. Zelo učinkovito je, če dodatne predmete nosijo strešni nosilci za tovorna vozila. Pri tem minimalno vplivajo na geometrijsko razporeditev vozila, kar poveča stabilnost in terenske zmogljivosti.

Strešne nosilce je mogoče hitro namestiti

Namestitev modernih strešnih nosilcev za tovorna vozila je zelo preprosta. Pri tem ne potrebujemo posebnega orodja ali drugih pripomočkov. Univerzalne izvedbe nosilcev je mogoče uporabiti na skoraj vseh terenskih vozilih z nekaj izjemami. Če uporabimo tipske izvedbe, ki so narejene za določeno vozilo, potem pa lahko računamo na popolno združljivost.

Priporočeno je, da vedno dvakrat preverimo vse spoje in druge točke pritrditve nosilcev na streho. S tem zagotovimo pravilno namestitev, kar je zelo pomembno, ko se nameravamo odpraviti na teren z našim vozilom.

Več prostora za prevoz prtljage

Načrtovanje izleta od nas zahteva, da se ustrezno pripravimo na vreme in druge elemente okolja v katerem se bomo znašli. To je še posebej pomembno, če nameravamo voziti po brezpotjih s terenskim vozilom. S strešnimi nosilci za tovorna vozila lahko s seboj odnesemo več nujne in druge prtljage.

Namestitev modernih strešnih nosilcev za tovorna vozila je preprosta.
Namestitev modernih strešnih nosilcev za tovorna vozila je preprosta in pri tem ne potrebujemo posebnega orodja ali drugih pripomočkov.

Na strehi lahko prevažamo bidone z vodo, motorno olje, šotore za taborjenje in še mnogo več. S tem razbremenimo notranjost našega vozila in naredimo vožnjo bolj udobno za vse potnike. Obenem pa je veliko bolj varno, če se prtljaga prevaža na strehi in v prtljažniku, kot pa če jo hranimo v kabini. To pa zato, ker predmeti v kabini hitro postanejo nevarni v primeru naglega zaviranja, trkov in raznih nezgod.

Pravilna razporeditev teže vozila

Vožnja po razgibanem terenu je zelo zahtevna. Zato moramo poskrbeti, da naš džip, poltovornjak ali drugo tovorno vozilo ni na sprednjem ali zadnjem delu preobremenjeno oziroma nosi preveliko težo. Strešni nosilci za tovorna vozila nam omogočajo, da večino prtljage razporedimo po strehi. S tem se izognemo, da bi preveč obremenili sprednja ali zadnja kolesa, kar nikoli ni priporočljivo.

Primerjava strešnih nosilcev za tovorna vozila.

Razporeditev teže vozila je še posebej pomembna, če nameravamo s terenskim vozilom voziti po zahtevnem terenu. Na strešne nosilce pa lahko tudi pritrdimo strešne kovčke in drugo dodatno opremo, ki nam bo olajšala potovanje. Vedno je priporočljivo, da imamo s seboj vžigalne kable, vlečno vrv, kompresor za polnjenje pnevmatik in drugo pomembno avto opremo.

Iz kategorije:

Post Navigation