Nosilci za kolesa iz leta v leto postajajo vse bolj priljubljeni elementi. Temu se pravzaprav ne gre čuditi, saj tudi kolesarjenje postaja vse bolj zaželena aktivnost v prostem času. Kolesarimo pa ne samo okoli svojega doma, temveč tudi na oddaljenih lokacijah. Svoje kolo pa moramo nekako pripeljati do tja. In ravno pri tem nam lahko zelo dobro pomagajo ravno omenjeni nosilci.

Na voljo so različni nosilci za kolesa za avto, ki se lahko na vozilu nameščajo na tri različne dele. Možno jih je torej namestiti na streho, na vlečno kljuko ter na zadnji del prtljažnika avta. Vsaka omenjena vrsta se ponaša s prednostmi, vključuje pa tudi slabosti. Pred nakupom je zato še posebej priporočljivo, da preverite, ali vaše vozilo sploh omogoča nameščanje izbranega nosilca za kolo.

Kdaj je dobrodošlo nameščanje nosilcev za kolesa na strehi?

Če ste lastnik karavana ali družinskega vozila, lahko povsem brez kakršnih koli zapletov na streho namestite nosilne jeklene prečke. S posebnimi držali nanje nato enostavno montirate tudi do več strešnih nosilcev za kolesa. Preden to naredite, obvezno preverite, ali takšno težo vaš avto lahko sploh prenese.

Kako izbrati najboljši strešni nosilec za kolesa?

Na prvi pogled bo za marsikoga med vami strešna montaža nosilcev za kolesa morda nekoliko preveč okorna. Kolesa je namreč potrebno dvigovati precej visoko nad glavo, v določenih primerih boste morali celo odstraniti sprednje kolo ter ogrodje samega kolesa montirati direktno na stojalo. Čeprav takšno delo navadno vzame kakšno minuto več, pa vam to zagotovi veliko večjo varnost in zanesljivost na poti do cilja.

Kdaj je kolesa pametno nameščati na vlečno kljuko?

Avtomobilski nosilci za kolesa so torej lahko različnih vrst. Ena med njimi narekuje montažo koles na vlečno kljuko. Prevoz koles je v tem primeru zagotovo precej lažji, ker vam težke opreme ne bo potrebno visoko dvigovati. Za piko na i pa nekateri nosilci na kljuko lahko premorejo nameščanja tudi do štirih koles naenkrat.

Ena vrsta nosilcev za kolesa ima montažo koles na vlečno kljuko.
Ena od vrst nosilcev za kolesa vključuje montažo koles na vlečno kljuko. Prevoz koles je v tem primeru zagotovo precej lažji, ker vam težke opreme ne bo potrebno visoko dvigovati.

V primerjavi s strešnimi so avto nosilci za kolo na vlečni kljuki precej bolj aerodinamični. So namreč nameščeni za vozilom. Seveda ne smemo pozabiti niti na to, da takšna vrsta stojala zmore znatno podaljšati skupno dolžino vašega prevoznega sredstva. Posledično morate biti še toliko bolj pazljivi pri vzvratni vožnjo ter pri bočnem parkiranju.

Iz kategorije:

Post Navigation