Ko v svoj dom pripeljemo novega kužka, moramo v prvi vrsti temeljito razmisliti o tem, s čim ga bomo hranili. K sreči je trgovina za pse dandanes dostopna že skorajda na vsakem koraku pa tudi na spletu in tudi na tem mestu nam lahko izkušeni strokovnjaki primerno svetujejo o izbiri hrane in še česa drugega za našega kosmatinca.

V prvi vrsti je treba pri izbiri hrane za psa upoštevati njegovo starost, aktivnost, pasmo in njegovo reproduktivno stanje. Doječe psičke in mladiči potrebujejo precej več kalorij na dan v primerjavi s starejšimi ljubljenčki. Tudi za zelo aktivne pasme pa moramo izbrati pasjo hrano z več kalorijami.

Prilagojena hrana psu namreč omogoča, da se lahko izogne številnim morebitnim težavam, ki so povezane z zdravjem pa tudi debelostjo. Trgovina za pse nudi izdelke nekaterih blagovnih znamk, ki so pasjo hrano prilagodile točno določeni pasmi.

Podatki o pasji hrani na embalaži

Pri nakupovanju hrane za pse je ključno tudi to, da se čim prej naučite razumeti podatke iz naziva pasje hrane na embalaži. Proizvajalci mokre in suhe pasje hrane namreč sledijo določenim pravilom. Če jih lastnik psa dobro pozna, lahko že iz samega naziva hrane razbere, koliko določenih sestavin je v njej oziroma ali je izbrana hrana res tisto, kar želi kupiti svojemu kosmatincu.

V trgovini za pse najdete izdelke blagovnih znamk kakovostne pasje hrane
V trgovini za pse najdete izdelke nekaterih blagovnih znamk prilagojenih točno določeni pasmi. Pri nakupovanju hrane za pse je ključno, da razumete podatke iz naziva pasje hrane na embalaži, kjer lahko že iz samega naziva hrane razberete, koliko določenih sestavin je v njej.

Zapomnite si, da so sestavine na deklaraciji izdelka vedno navedene po padajočem vrstnem redu, in sicer glede na težo. Posebej je treba paziti na prvih šest sestavin, ki so navedene na deklaraciji oziroma na sestavine, ki so navedene vključno do maščobnega vira. Prva sestavina mora biti po pravilu vedno mesni beljakovinski vir.

Še drugi izdelki za pse v trgovini za male živali

Vsekakor pa vam trgovina za pse še zdaleč ne ponuja samo hrane v takšni ali drugačni obliki. Med številnimi izdelki lahko najdete še najrazličnejše pripomočke, ki jih lahko koristno uporabite, medtem ko svojega kužka sprehajate po naravi.

Vsekakor pa vam trgovina za pse še zdaleč ne ponuja samo hrane, saj lahko med številnimi izdelki lahko najdete še najrazličnejše pripomočke.

Proizvajalci izdelkov za pse na trg postavljajo tudi najrazličnejše modne dodatke, kot je denimo pasji obesek. Nanj lahko zapišete ime svojega kužka in še svojo telefonsko številko. Nikoli namreč ne vemo, kdaj se naš psiček izgubi in pri tem mu lahko obesek okoli vratu pride še kako zelo prav.

Iz kategorije:

Post Navigation