Robotske kosilnice, kot je Husqvarna Automower 550 EPOS, postajajo vse bolj priljubljene med ljubitelji urejenih okolic. Te visokotehnološke naprave s svojim samodejnim delovanjem in avtonomnostjo močno olajšajo skrb za trato in dvorišče. Automower 550 EPOS pa izstopa tudi med temi napravami. Kaj ga loči od ostalih kosilnic?

Brez mejnega kabla in s satelitsko navigacijo

Razvoj robotskih kosilnic nenehno napreduje, in Husqvarna je korak naprej z Automower 550 EPOS. Ta robotska kosilnica se loči od klasičnih modelov, saj ne potrebuje mejnega kabla za označevanje delovne površine. Namesto tega uporablja satelitsko navigacijo, kar odpravlja potrebo po kabliranju. Husqvarna s tem odpravlja težave, ki bi se lahko pojavile s poškodbami mejnega kabla ali zmedo gozdnih živali.

Robotska kosilnica je postala nepogrešljiva pri vzdrževanju trate.

Inovativna satelitska tehnologija za vzdrževanje velikih površin

Husqvarna Automower 550 EPOS se ponaša s prilagodljivo satelitsko tehnologijo, imenovano EPOS ali Exact Positioning Operating System, ki omogoča ustvarjanje virtualnih meja in upravljanje robotske kosilnice. To je ključno, saj odpravlja potrebo po mejnih kablih, kar je odlična rešitev za vzdrževanje večjih površin, kot so nogometna igrišča, golf igrišča, parki, poslovna območja in obsežni zasebni vrtovi. Poleg tega odpravlja tudi tveganje poškodb kablov med vzdrževanjem ali prezračevanjem trate.

Enostavna namestitev s pomočjo EPOS tehnologije

Za delovanje Husqvarna Automower 550 EPOS potrebujete le referenčno postajo, EPOS aplikacijo in neoviran pogled na nebo. Ta neoviran pogled je ključen, saj omogoča delovanje satelitske tehnologije. Preverimo, zakaj je to pomembno na praktičnem primeru.

Namestitev robotske kosilnice Automower 550 EPOS

Celoten postopek namestitve za Husqvarna Automower 550 EPOS se začne že pred nakupom. Strokovnjaki Husqvarne najprej opravijo pregled vašega območja, kjer bo kosilnica delovala. Zabeležijo število in vrsto ovir, velikost površine in optimalno lokacijo za namestitev referenčne in polnilne postaje. Ta pristop zagotavlja, da bo EPOS tehnologija pravilno delovala na vašem travniku, kar omogoča popolnoma avtonomno delovanje kosilnice.

Pomembnost pravilne postavitve referenčne postaje

Pri namestitvi robotske kosilnice Automower 550 EPOS je ključno pravilno postaviti referenčno postajo, ki omogoča povezavo med sateliti, polnilno postajo in samim robotom. Referenčno postajo je treba postaviti na mesto, kjer bo imela neoviran pogled na satelite v vesolju. Nepravilna postavitev lahko povzroči mrtve točke, kjer robotska kosilnica ne bo mogla delovati. S pravilno postavitvijo referenčne postaje lahko nadzorujete zanesljivost satelitske povezave in preprečite težave med delovanjem robotske kosilnice.

Namestitev polnilne postaje in postavljanje virtualnih meja

Polnilna postaja omogoča komunikacijo med robotsko kosilnico in postajo. Kosilnica samodejno izračuna najučinkovitejšo pot do polnilne postaje, pri čemer pazljivo sledi, da na trati ne pušča sledi. Sledi najbolj vznemirljiva faza – postavljanje virtualnih meja. Strokovnjak prevzame ročni nadzor nad kosilnico in uporabi aplikacijo Automower Connect za ustvarjanje virtualnega zemljevida. Medtem ko se ročno usmerja kosilnico, satelitska povezava zagotavlja natančnost do nekaj centimetrov. Čeprav je prva virtualna karta morda nepopolna, Automower 550 EPOS samodejno zapolni morebitne vrzeli in tako zagotovi popolno pokritost travnate površine.

Iz kategorije:

Post Navigation