Ko se zvečer ali ponoči sprehajate po ulici ali cesti, bi vam bilo najverjetneje precej neprijetno, če v neposredni bližini ne bi bilo prav nobene osvetlitve. Obenem pa se verjetno ne sprašujete, kako varčne in učinkovite so ulične luči. V tem hipu za najpametnejšo možnost zagotovo velja LED ulična razsvetljava, ki se ponaša z vrsto prednostmi.

Ulična LED razsvetljava nam na primer prinaša nižje stroške osvetljevanja zunanjih površin, manjše svetlobno onesnaževanje, napeljava elektrike sploh ni potrebna, vzdrževanje je minimalno.

LED razsvetljava na ulici varuje pred svetlobnim onesnaževanjem

Solarna LED ulična razsvetljava torej ponuja nešteto prednosti v primerjavi s klasično razsvetljavo na živosrebrno nitko. V prvi vrsti skrbi za učinkovito zmanjševanje porabe energije in stroškov. Prav tako varuje pred svetlobnim onesnaževanjem. Za delovanje ni potrebna električna napeljava. LED razsvetljava na ulici se ponaša z dolgo življenjsko dobo, preprosto se namesti in z njo imamo le minimalne stroške.

Znano je, da LED tehnologija osvetlitve med delovanjem porabi bistveno manj energije v primerjavi s klasičnimi svetilkami. Kadar gre za kombinacijo visokokakovostne in visokozmogljive solarne ter LED tehnologije, se poraba električne energije lahko zmanjša celo do 100 %. Sončne celice lovijo brezplačno sončno energijo. Ta s pomočjo vgrajenih senzorjev lahko na izjemno učinkovit način razsvetljuje okolico.

Nameščanje solarnih luči

LED ulična razsvetljava je primerna za poslovne, občinske in zasebne površine, na primer za mestne ulice, ceste, sprehajalne poti, mestna jedra, ceste, kolesarske steze, parkirišča, avtobusne postaje, igrišča. Če je še nedolgo nazaj veljalo, da je takšna vrsta razsvetljave namenjena zgolj manjšim površinam, temu dandanes ni več tako.

Zakaj so LED solarne ulične svetilke tako zanimive za uporabo?

Skorajda vsi se zavedamo, da je razvoj ter napredek tehnologije poskrbel tudi za izjemno zmogljive, raznovrstne in visoko funkcionalne solarne LED svetilke. Te se zlahka kosajo z večino klasičnih svetilk. Dobrodošle so predvsem tam, kjer ni možne električne napeljave.

Solarna LED ulična razsvetljava s senzorji za zaznavanje gibanja

V večini primerov ulična LED razsvetljava močno prekaša klasično – tako po zmogljivosti kot po funkcionalnosti. So preproste za nameščanje, imajo dolgo življenjsko dobo in povzročajo le minimalne stroške vzdrževanja. Njihova sestava je modularna, kar pomeni, da so deli svetilke preprosto zamenljivi. Varne so tudi pred najrazličnejšimi vremenskimi vplivi.

Iz kategorije:

Post Navigation