Morda v svojem domu ali pa zunaj njega potrebujete nežno in hkrati dovolj funkcionalno razsvetljavo. V tem primeru bi vam lahko zelo dobro koristile solarne svetilke oziroma solarna razsvetljava. Na sploh se solarna svetila ponašajo s številnimi prednostmi. Med drugim so znana po tem, da vam ni potrebno skrbeti za polnjenje ter nameščanje kabla.

Solarna svetila so predvsem zanimiva izbira za vse tiste, ki imate vrtove, kjer ni možnosti uporabe elektrike. Starši mlajših otrok in lastniki hišnih ljubljenčkov pa se nad to vrsto razsvetljave navdušujejo zlasti za to, ker je njihova napetost nizka – le 12 V. Ker solarna razsvetljava ni bleščeča, jo je zelo prijetno opazovati oziroma gledati.

Kako solarna razsvetljava deluje?

Pri solarnih svetilkah gre v resnici za precej zapleteno elektronsko napravo. Pri njej so ključne sestavine solarna plošča, samopolnilna baterija, LED senzorji, senzor zatemnitve ter senzorji gibanja in konstrukcija. Omenjeni elementi imajo svoj sončni kolektor. Ta skozi ves dan prevzema sončno energijo. To nato pretvori v elektriko ter jo potem z velikim izkoristkom akumulira v baterijah. Ko postane temno, solarna svetila pričnejo svetiti.

Solarna razsvetljava za vrtove
Solarna razsvetljava je odlična izbira za tiste, ki imate vrtove, kjer ni možnosti uporabe elektrike.

Dejstvo je, da je dandanes tehnični napredek vse hitrejši pa tudi boljši. To velja tudi za solarne svetilke. Pri starejših tipih lahko naletite na odziv na temo, ko se svetilka vklopi ali izklopi. Naprednejša solarna razsvetljava pa vključuje še senzor, ki zaznava gibanje. Takšen napredek je na primer izjemno uporaben pri vhodnih vratih.

Kam je najbolje nameščati solarne luči?

Najboljše mesto za solarna svetila je zagotovo tam, kjer se sončni žarki zadržujejo čim dlje časa. Sodobne solarne luči imajo zelo močno baterijo, posledično tudi oblačno nebo ne predstavlja težave. Za polnjenje sončne celice torej ne potrebujejo direktne sončne svetlobe.

Najboljša zunanja solarna razsvetljava

Ob vsem tem pa se je seveda dobro zavedati, da solarna razsvetljava na žalost nima povsem enakih zmogljivosti kot druge vrste luči. Njihova uporaba je najbolj primerna za dodatno oziroma za dekorativno osvetljevanje. Solarne svetilke so tako lahko idealna izbira za orientacijske luči v temi. Boljšo svetlobo lahko vseeno dosežete z izbiro visokosvetlečih LED diod. Z njimi lahko bolje osvetlite večji prostor. Takšne luči so prav tako dobra izbira za osvetljevanje pločnikov, bazenov, dovozov, za vhodna vrata, za osvetljevanje hišnih številk ter podobno.

Iz kategorije:

Post Navigation