Ker se naravni kamen ponaša s številnimi prednostmi oziroma čari, se vam ga splača pripeljati tudi v svoj dom ali v njegovo okolico. Na prvi pogled lahko deluje zelo robustno in rustikalno, vendar obenem tudi izjemno prefinjeno in za okolje prijazno. Domu lahko omogoči pridih brezčasnosti in elegance.

Med najbolj priljubljene naravne kamne na primer sodijo marmor, granit, peščenjak ter kvarcit. Ne nazadnje pa lahko v odlično dekoracijo svojega doma vpeljete tudi apnenec. Ker na sploh naravni kamen ne vključuje prav nobenih toksinov oziroma strupenih snovi, je torej njegova uporaba povsem varna tudi v zaprtih notranjih prostorih.

Tla iz naravnega kamna

Verjetno bi bili mnogi med vami presenečeni, ko bi izvedeli, kaj vse lahko izdelamo iz naravnega kamna. Med drugim lahko tudi prečudovita kamnita tla. Za takšno površino se na primer najpogosteje uporabljajo marmor, granit, apnenec in travertin. Z njimi lahko najhitreje dosežemo naravni videz talnih oblog.

Naravni kamen - tla
Tla iz naravnega kamna so odlična izbira za trajnost in estetski videz vašega doma

Obenem so omenjeni naravni materiali za tla izjemno trpežni, močni, obenem pa ne zahtevajo prav veliko vzdrževanja. Naravni kamen v takšni obliki zlahka v vašem domu ustvari pridih naraven ter klasike.

Stenske obloge iz kamna

Naravni kamen je seveda primerna izbira tudi za izdelavo stenskih oblog. V tem primeru se najpogosteje uporabljajo peščenjak, apnenec in skrilavec. Takšna stena vam lahko v domu ponudi povsem nove dimenzije. Če se boste torej odločili za stene iz naravnega kamna, morate biti previdni, da so izdelane kakovostno. S tem namreč preprečujete, da bi materiali odstopali.

Kako zgraditi kamnito poudarjeno notranjo steno

Kamnite police

Tudi okenske police lahko izdelane iz naravnega kamna. V tem primeru se daleč najbolje obnesejo na primer marmor, apnenec in granit. Apnenec in marmor še posebej prednjačita, ker dajeta izjemno privlačen videz.

Medtem ko se marmor in apnenec kot naravna materiala predvsem uporabljata za izdelavo notranjih polic, pa je za zunanje okenske police precej bolj dobrodošel granit.

Kuhinjski pulti iz naravnega materiala

Naravni kamen se lahko odlično odreže tudi pri izdelavi kuhinjskega pulta. Najprimernejši naravni material je v tem primeru zagotovo granit, ki je trd in gost. Lahko pa ga seveda uporabite tudi za izdelavo jedilne mize.

Vzdrževanje granita je sila preprosto. Če njegov izgled želite še bolj popestriti, lahko izberete različne kombinacije kamnin in odtenkov.

Iz kategorije:

Post Navigation