Viličarji na akumulatorski pogon 

 Za te vrste viličarjev je značilno, da je motor elektromotor, ki električni tok pridobiva iz akumulatorja; od tod tudi njegovo ime. Za tak način pogona lahko rečemo, da je med najbolj razširjenimi načini; tako pri nas kot tudi drugje po svetu. Ponaša se namreč z zelo velikim številom najrazličnejših prednosti. 

Paletni viličar na akumulatorski pogon ne vključuje izpušnih plinov, zato so take vrste še posebej dobrodošle v zaprtih prostorih. Prav tako ne povzročajo prav nobenega hrupa, kar je v današnjem času ena od večjih prednosti, ki pomembno vplivajo na počutje in nenazadnje tudi na zdravje delavcev. 

Tudi obratovanje je s takimi vrstami naprav čisto. To je še zlasti pomembno v prehrambeni industriji in tudi drugje. Najpogosteje je tak paletni viličar manjše velikosti in je zato še toliko bolj prikladen za delo v proizvodnji in pa tudi v manjših skladiščih. Tudi obratovanje takšnih viličarjev naj bi bilo v primerjavi z drugimi veliko cenejše. 

Med njimi boste opazili tudi električni viličar. Pri taki vrsti viličarja lahko govorimo o električnem toku  napetostjo med 220 V in 380 V. Viličar tok dobiva preko električnega kabla. Pogon take naprave je izjemno enostaven. Elektromotor poganja hidravlični agregat. Ta pošilja hidravlično olje pod pritiskom, in sicer v dvižni cilinder. Morda boste med številnimi prednostmi, ki vam jih prinaša električni viličar, pomisli tudi na slabost. To je napajalni kabel. Zaradi napajanja preko kabla ima namreč omejen radij dela. Če vas to ne bo posebej oviralo pri vašem delu, v resnici električni viličar za vas sploh nima posebnih slabosti, ki bi zelo vplivale na vaše delo. 

Preberite tudi članek: Centralno ogrevanje s toplotno črpalko

Dandanes lahko centralno ogrevanje napaja toplotna črpalka na veliko bolj ekonomičen in naravni prijazen način.

Iz kategorije:

Post Navigation