Toaletni stol sodi med medicinske pripomočke, ki se izvrstno odreže pri izvajanju osebne higiene. Takšen stol je zlasti dobrodošel za osebe z ovirano ali z zmanjšano gibljivostjo. Prav tako za tiste, ki imajo težave s samostojno hojo in za tiste, ki so izgubili sposobnost samostojnega vstajanja ter posedanja.

Še posebej praktični so prenosljivi toaletni stoli. A ne glede na tip takšnega stola, je skupni imenovalec vsem, da delujejo kot stranišča, saj so pod sedeži nameščene toaletne posode. Takšni stoli izjemno olajšajo izvajanje tako fizioloških potreb kot skrb za uporabnika.

Zložljiv WC stol

Na voljo so prenosljivi toaletni stoli v več izvedbah. Med njimi je tudi takšen, ki se lahko povsem preprosto in hitro zloži. Kakovosten WC stol je lahko izdelan iz prašno lakiranega jeklenega ogrodja. Opremljen je z nogami, ki imajo nastavljivo višino z natiki, ki so narejeni iz nedrseče gume. Vključuje tudi straniščni sedež s pokrovom ter toaletno posodo s pokrovom. Oba dela lahko zelo enostavno odstranimo.

Prenosljivi toaletni stoli so prilagodljivi posamezniku
Prenosljivi toaletni stoli izjemno olajšajo izvajanje fizioloških potreb kot skrb za uporabnika.

Tudi sestavljanje WC stola je zelo preprosto opravilo, in sicer zaradi mogočega sistema hitrega sproščanja. Ker so prenosljivi toaletni stoli nastavljivi po višini, jih je mogoče enostavno prilagajati potrebam posameznikov. Naslonjala za roke pa so dobrodošla za še večjo stabilnost pa tudi večjo varnost pri uporabi.

Tehnični podatki toaletnega stola

Pri izbiri medicinskega pripomočka, kot je WC ali toaletni stol, je potrebno biti pozoren tudi na nekatere tehnične podatke. Zanimati nas mora predvsem:

  • skupna širina toaletnega stola,
  • širina notranjosti,
  • skupna globina,
  • višina sedeža od tal,
  • skupna višina od tal,
  • dimenzije sedeža,
  • teža sedeža,
  • največja možna nosilnost.

Za konec pa lahko pri izbiri toaletnega stola preverite še barvo ogrodja, ki je najpogosteje kar bela.

WC stoli s kolesi

Prenosni toaletni stoli lahko vključujejo tudi kolesa, kar jih naredi še toliko bolj praktične oziroma funkcionalne. Zadnji kolesi pa bi morali imeti zavoro. Takšen WC stol ima torej štiri kolesa. Praviloma je opremljen z odstranljivimi podnožniki, zložljivimi naslonjali za roke ter s plastično posodo. Sedež je lahko iz umetnega usnja, pod njim pa je navadno plastični pokrov.

Zložljivi prenosljivi toaletni stol

Prenosljivi toaletni stoli s kolesi so na voljo v več barvah, tudi v modri. Sedišče pri takšnem je v črni barvi.

Iz kategorije:

Post Navigation