Avtomobilski deli se lahko dobijo tudi na internetu. Pri tem ne mislimo na razne oglasnike, kjer se prodajajo rabljeni avtodeli, temveč na spletne trgovine, kjer lahko kupite nove dele za vaš avto po ugodni ceni. Če se vam je pokvaril avto oziroma bi potrebovali kakšen rezervni del, je to vsekakor možnost, ki se jo splača poznati in izkoristiti. Tako namreč lahko želeni del za avto dobite precej hitreje in tudi ceneje!

Ceneje do nadomestnih delov

Kje se lahko avtomobilski deli kupijo ceneje? Na internetu so marsikdaj cene nižje kot drugje! Prav zato se nakup na internetu bolj splača. Najdražje je običajno, če se avtomobilski deli kupijo direktno pri mehaniku, ki vam bo opravil popravilo. Če hočete prihraniti, ga vprašajte za točne podatke o nadomestnih delih, ki jih potrebujete za popravilo, nato pa jih poiščite drugje. Tako boste verjetno kar precej privarčevali, saj lahko na internetu najdete avtodele po zelo ugodnih cenah. Pri tem pazite le, da kupujete tam, kjer je možno tudi vračilo blaga in kjer vam na nakupljene izdelke nudijo tudi garancijo.

Dobava in zaloga delov za avto

Še en pomemben faktor v trenutku, ko se odločamo za nakup rezervnih delov za avto, pa je to, kako hitro ga lahko dobimo. Nekateri avtomobilski deli so tudi pri mehaniku vedno na zalogi, druge pa mora šele naročiti, kar pomeni, da boste nanje čakali dlje. Tudi v tem primeru se vam splača pobrskati po internetu in poiskati spletno trgovino, ki ima izbran del na zalogi ter vam ga lahko dobavi v nekaj dneh ali celo prej. Tako boste kar se da hitro prišli do želenega dela, popravilo pa bo veliko hitreje zaključeno, vaš avto pa spet pripravljen za vožnjo.

Originalni avtomobilski deli

Tudi originalni deli so na internetu cenejši, poleg tega pa se lahko tam kupijo tudi tako imenovani kompatibilni deli. Ti imajo enake lastnosti kot originalni avtomobilski deli, le da jih je izdelal drug proizvajalec. To se ne pozna nikjer drugje kot pri ceni. Običajno so namreč precej cenejši. Pri tem pa vam nikakor ne priporočamo, da kupujete rabljene dele, saj pri teh nikoli ne veste, v kakšnem stanju so.

Veliko bolje je kupiti nov kompatibilen nadomestni del za avto, saj se nanj lahko zanesete. Proizvajalec namreč jamči zanj, poleg tega pa na njem ni še nobenih znakov obrabe, kar za rabljene dele nikakor ne velja. Prav zato je za nakup različnih avtodelov in avtoopreme pravi naslov spletna trgovina, v kateri se novi originalni in kompatibilni avtomobilski deli dobijo hitro in ceneje!

Vsi avtomobilski nosilci za kolesa niso kompatibilni z vašim avtomobilom. Več o tem si lahko preberete v članku na to temo.

Katalizator je del izpušnega sistema vsakega motornega vozila. Njegova glavna vloga je prečiščevanje izpušnih plinov. Preberite več …

EGR ventil

Avtomobilski ventil za boljše izgorevanje goriva

Moderni avtomobili se poslužujejo številnih komponent, ki izboljšujejo delovanje motorja, avtoelektrike, porabo goriva ipd. Lahko bi rekli, da je v njih vgrajenih veliko nevidnih komponent, ki so ključne za obvladovanje izpusta plinov, ohranjanje dobro delujočega motorja in čim večji izkoristek konjskih moči.

Iz kategorije:

Post Navigation